maandag 13 september 2010

Lille en zieke Bobbie

Het is alweer meer dan een week geleden dat ik met mijn vriendin Linda naar de antiekmarkt in Lille ben geweest. Het was een fantastische dag! Mijn wekker stond om 04,30 uur, maar om 02,30 uur liep ik al buiten met Bobbie. Hij was aan de diarree. Dat komt wel vaker voor als hij iets verkeerds gegeten heeft dus ik maakte mij niet direct zorgen. Om 05,30 uur vertrokken Linda en ik richting Centraal Station waar de bus klaar stond. Na een voorspoedige reis kwamen we om 09,40 in Lille aan. Het was heerlijk weer. Mooie blauwe lucht en niet al te warm. Je kijkt je ogen uit in Lille. Zoveel mensen! En wat een mooie stad!
Er was zoveel te zien. We kwamen ogen te kort. We hebben zoveel gelopen dat we aan het einde van de dag allebei pijn in onze heupen, ruggen en voeten hadden! Om 23,15 uur waren we weer thuis!

        
In Lille zie je iedereen mosselen eten. De schelpen worden daarna op straat gegooid. Het restaurant dat de hoogste berg heeft is Mosselman van het jaar!

Mijn aanwinsten: een mooi oud klokje, een oude wekker en voor Robin een antieke snare (logisch voor een drummer)!

Bobbie werd ondertussen echter steeds zieker. Overgeven en diarree. Zondagochtend zijn we met hem naar de dierenarts gegaan. Hij kreeg een injectie tegen misselijkheid die 24 uur zou moeten helpen. Zondagavond ging het echter al weer mis. Hij was echt ziek. Zondagnacht zaten we om 02,00 uur weer bij de dierenarts. Weer een injectie tegen misselijkheid, een pijnstiller en een antibiotica. Tegen 04,00 uur viel hij eindelijk in slaap. De volgende ochtend was hij nog steeds doodziek. Op naar de eigen dierenarts. Hier bleek dat hij ondertemperatuur had en aan het uitdrogen was. Hij moest gelijk blijven, aan het infuus en in de couveuse. De dokter was bang voor Parvo. s´Avonds mochten we hem weer ophalen. Die nacht was het echt vreselijk.
Het bloed liep met stralen uit zijn kont. Ik wist me echt geen raad. Volgende ochtend weer naar de dierenarts. Hij moest weer de hele dag aan het infuus en in de couveuse. De dokter gaf ook aan dat het erop of eronder zou zijn. Toen we hem s´avonds kwamen halen kwispelde hij gelukkig weer. Ik kreeg weer een beetje hoop. Hij heeft toen eindelijk een nacht aardig geslapen en nog maar 1 grote plas diarree verloren. We hebben hem die nacht wel goed warm kunnen houden en de volgende dag bij de dierenarts was zijn temperatuur gelukkig goed. Hij moest nog wel 1 dag aan het infuus, maar toen we hem s´avonds kwamen halen kwam hij kwispelen en ´lachend´ op ons afrennen....we waren echt zo blij !!!! De dag daarna mocht hij ook lekker weer thuis blijven. Met speciaal voer komt hij er nu gelukkig weer helemaal bovenop. Het was een zware virusinfectie van de darmen, waarschijnlijk ´gewoon´opgelopen door het ruiken aan ontlasting van een andere hond.  

4 opmerkingen:

 1. Ach wat is het toch een schatje.
  Ik heb nog naar je uitgekeken op centraal . Maar jullie waren allang weg zo te lezen. Wij vertrokken om 7 uur. En omdat onze bus via CS reed en dus daarna vol was,45 mensen had ik opgetrommeld. Reden we in 1x door. Om kwart over tien liepen we al te struinen.Wat een dag he?
  Gelukkig gaat het nu beter met je lieve kleine hindje.
  Gr Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk dagje! Staat ook op mijn verlanglijstje....dat wordt dus weer een jaartje wachten.
  Beterschap voor BOBBIE!

  Groetjes en fijne week
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even een rondje op je blog gemaakt en wilde zeggen dat je zulke leuke foto's in Lille hebt gemaakt, maar toen zag ik Bobbie ... en las zijn verhaal. Snotverdorie wat sneu zeg, maar gelukkig gaat het weer wat beter, want zieke hondjes die niet kwispelstaartend op je af komen, da's helemaal niks.

  Groetjes en een poot van Guusje (ook een Shih maar nog model pup)
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie spulletjes uit Lille, vooral het klokje is prachtig. Overigens vond ik het berichtje over je hondje nog veel geweldiger om te lezen! Wat heerlijk dat ie er weer bovenop komt. Verwen hem maar lekker. Groetjes en een fijne week, Anja

  BeantwoordenVerwijderen